O nama

Zahvaljujući svojoj bogatoj historiji, ali i povoljnom geografskom položaju, Sarajevo se pokazalo kao grad koji svake godine postaje sve traženija turistička atrakcija, i iz godine u godinu sve veći broj turista dolazi u glavni grad BiH.
Hotel Sunce je novoizgrađeni i moderno opremljeni hotel lociran na samom ulazu u Vogošću, sa zapadne strane ulaza u grad Sarajevo. Povezan je kvalitetnim saobraćajnicama u svim smjerovima. Udaljen je od centra starog grada, Baščaršije, samo osam kilometara, što nas čini idealnim mjestom za Vaš odmor izoliran od gradske vreve, ali ipak ste u blizini svih dešavanja. Osim toga, hotel se nalazi na samo osam kilometara udaljenosti od sarajevskog aerodroma Butmir. Hotel je počeo sa radom 2002. godine, a posluje u sastavu tvrtke "OLD TRACK" d.o.o. Sarajevo, osnovane 1994. godine koja se bavi isključivo prometom roba i usluga. Federalno ministarstvo za turizam i ugostiteljstvo Federacije BiH kategorisalo je hotel sa 3 zvjezdice.

image description

Luksuzan i pristupačan

Hotel Sunce je novoizgrađeni i moderno opremljeni hotel lociran na samom ulazu u Vogošću, do kojeg je veoma lagano pristupiti iz bilo kojeg pravca.

Odlična usluga

Sve sobe u hotelu su stilski i moderno opremljene i posjeduju mini-bar, telefon, TV aparat sa satelitskom mrežom, protupožarnim sistemom, a kupatila soba opremljena su tuš i hidromasažnim kadama, te sušilom za kosu.

Online rezervacija

Hotel Sunce vam je omogućio da, nakon što se odlučite za boravak u našem objektu, kroz jednostavnu za korištenje online formu što prije rezervišete sobu ili apartman, na obostrano zadovoljstvo.

U blizini centra grada

Hotel Sunce se nalazi na samo osam kilometara udaljenosti od Baščaršije, historijskog dijela grada koji je jedna od najvećih turistička atrakcija Sarajeva.

U blizini aerodroma

Sarajvski aerodrom Butmir se nalazi na samo osam kilometara od hotela Sunce, i veoma je lagano i pristupačan put od aerodroma do samog hotela, bilo taksijem ili autobusom.